Škola PODZIM 2016  13.11.2016  Klára Elšíková

Od září nám utekla již spousta času a tak se můžeme ohlédnout, co vše jsme ve škole již od začátku školního roku zažili. První týdny byly zaměřené především na školní pravidla a novinky. Tou největší pro nás všechny byly služby, tedy péče o králíky a zahradu, příprava svačiny pro třídu a úklid nádobí po obědě (ten jsme někteří znali z loňska). Chvíli nám trvalo, než jsme se od sebe vzájemně naučili, jak a kdy mají jednotlivé služby probíhat, ale nyní již vše funguje a každý ví, co a jak. Tedy téměř vždy to tak je :-).

Také jsme si povídali o svátcích, které nám kalendář postupně přinesl. Měli bychom přeci vědět, proč zůstáváme doma a nemusíme do školy. Na Halloween jsme si udělali strašidelný tvořící a vařící den. Dýňová polévka se dětem povedla a chutnala výborně. Dokonce nám i nějaká dýně zbyla, takže se můžeme těšit na „repete“. A tento týden jsme se také naučili upéct svatomartinské rohlíčky, které také sklidily velký úspěch.

A co se jinak děje ve škole? Pracuje se, řeší se různé situace, chodíme ven, zpíváme si, učíme se anglicky, cvičíme v tělocvičně, povídáme si a mnoho dalšího. A taky se pomalu začínáme těšit na vánoční čas a tradice s ním spojené.