Aktuální jídelníček  29.11.2020  Veronika Zapletalová

Alergeny, které obsahují použité potraviny, jsou uvedeny číselnými kódy za jednotlivými pokrmy.

Označování alergenů je legislativně stanoveno od 13.12.2014 v sou­ladu s potravinovým právem.

ALERGENY :

1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, oves, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich
hybridní odrůdy a výrobky u nich),
2 – korýši a výrobky u nich,
3 – vejce a výrobky z nich,
4 – ryby a výrobky z nich,
5 – podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich,
6 – sójové boby (sója) a výrobky z nich,
7 – mléko a výrobky z něj,
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové
ořechy, para, ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer a výrobky z něj,
10 – hořčice a výrobky z ní
11 – sezamová semena (sezam) a výrobky z nich,
12 – oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2,
13 – vlčí bob (lupina) a výrobky z něj,
14 – měkkýši a výrobky z nich