Aktuální jídelníček  16.3.2020  Veronika Zapletalová

Baby menu

Pondělí

Úterý

Středa

Čtvrtek

Pátek

Alergeny, které obsahují použité potraviny, jsou uvedeny číselnými kódy za jednotlivými pokrmy.

Označování alergenů je legislativně stanoveno od 13.12.2014 v sou­ladu s potravinovým právem.

ALERGENY :

1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, oves, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich
hybridní odrůdy a výrobky u nich),
2 – korýši a výrobky u nich,
3 – vejce a výrobky z nich,
4 – ryby a výrobky z nich,
5 – podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich,
6 – sójové boby (sója) a výrobky z nich,
7 – mléko a výrobky z něj,
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové
ořechy, para, ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer a výrobky z něj,
10 – hořčice a výrobky z ní
11 – sezamová semena (sezam) a výrobky z nich,
12 – oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2,
13 – vlčí bob (lupina) a výrobky z něj,
14 – měkkýši a výrobky z nich