Aktuální jídelníček  19.4.2019  Zuzana Strachoňová

Menu 23.4.- 26.4.2019

Úterý
Přesnídávka: mrkvová pomazánka s vejcem, celozrnné pečivo. zelenina, mléko 1,3,7
Oběd:​ polévka krémová rybí s kukuřičnými kuličkami 1,7
Čočka na kyselo s vařeným vejcem, okurek, chléb 1,3,7
Svačina: ovocná přesnídávka , piškoty, ovoce 1,7

Středa
Přesnídávka: Duetka s náplní tvarohovo-jablečnou,ovoce, kakao 1,7
Oběd: ​ polévka z zeleninová s pohankou 1,7
Kuřecí perkelt, těstoviny multigrain 1,7
Svačina: pizza se šunkou, sýrem a kukuřicí, zeleninové hranolky 1,7

Čtvrtek​
Přesnídávka: tuňáková pomazánka, raženka, zelenina, mléko 1,4,7
Oběd:​ polévka česneková s krutoni 1,7
Hovězí svíčková na smetaně a zelenině, houskový knedlík 1,7,9
Svačina: chlebíčková pomazánka s kořenovou zeleninou, šunka kuřecí, veka,
zelenina

Pátek
Přesnídávka: pomazánka z dýně Hokaido s parmazánem, celozrnná večka, zelenina, mléko, ovoce 1,7
Oběd: polévka frankfurtská 1,7,9
Rybí prsty v kukuřičné strouhance( bezlepkové), bramborová kaše,
Kompot 1,7
Svačina: vanilkový tvaroháček s čokoládovým muslli, ovoce

Alergeny, které obsahují použité potraviny, jsou uvedeny číselnými kódy za jednotlivými pokrmy.

Označování alergenů je legislativně stanoveno od 13.12.2014 v sou­ladu s potravinovým prá­vem

ALERGENY :

1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, oves, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich
hybridní odrůdy a výrobky u nich),
2 – korýši a výrobky u nich,
3 – vejce a výrobky z nich,
4 – ryby a výrobky z nich,
5 – podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich,
6 – sójové boby (sója) a výrobky z nich,
7 – mléko a výrobky z něj,
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové
ořechy, para, ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer a výrobky z něj,
10 – hořčice a výrobky z ní
11 – sezamová semena (sezam) a výrobky z nich,
12 – oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2,
13 – vlčí bob (lupina) a výrobky z něj,
14 – měkkýši a výrobky z nich