5.11.2016  Eva Pekárková Žluťásek ŘÍJEN 2016

Zkoumání lesních plodů; výroba a pouštění draků; pozorování, ochutnávání a tvoření z podzimní zeleniny; povídání o státním svátku, poslouchání hymny a výroba vlajky; dlabání dýně a vaření polévky; oslava Halloweenu a narozenin Robíka. Zkrátka říjen byl plný zajímavých témat a činností. Také spousta básniček, písniček, malování, kreslení, tvoření, cvičení a legrace na zahradě. Samozřejmostí jsou každodenní aktivity s Montessori pomůckami. Děti měly možnost pozvat rodiče a ukázat jim, s čím dokáží pracovat a z čeho mají radost.

 8.10.2016  Eva Pekárková Žluťásek ZÁŘÍ 2016

V září jsme mezi sebe přivítali nové kamarády, kteří mile obohatili náš kolektiv. Krásné počasí lákalo k pobytu a hrám na zahradě, kde si děti užívaly nové hrací prvky. Se stejnou chutí se ale vrhly během dopoledne i na Montessori pomůcky ve třídě.

Při společném povídání jsme si vyprávěli zážitky z prázdnin a cestování. Prvním tématem, kterému jsme se věnovali, byly právě dopravní prostředky, dále pak oblečení, ovoce, příchod podzimu a s ním spojený odlet některých ptáků. Oslavili jsme narozeniny Elišky a Davídka. Od studentek zubního lékařství jsme se jedno odpoledne dozvěděli, jak a proč si čistit zoubky a měli možnost si to vyzkoušet. Také jsme navštívili koncert Den hraček, který se dětem moc líbil.

 24.9.2016  Eva Pekárková Modrásek ZÁŘÍ 2016

Po prázdninách jsme v Modrásku přivítali nové kamarády, kteří naprosto přirozeně vpluli do skupiny – s chutí se pouštěli do aktivit a hlavně toho potřebovali hodně „probrat“. Starší kamarádi se jich ujali a když bylo potřeba, nabízeli jim svou pomoc či velmi laskavě připomínali pravidla. První dny se děti nemohly nabažit pobytu na „zahradě“, jednomu by se mohlo zdát, že se „sluníčko“ zapomnělo v létě, bylo tak náderně! Nejen děti, ale i dospělí se těšili z nově vytvořeného zahradního hřiště se spoustou skvěle promyšlených herních prvků. Stará dobrá pravda, že pobyt na čerstvém vzduchu prospívá nejen tělu – ale i duchu – se potvrzovala každým dnem, přála bych Vám vidět, s jakým nasazením se děti pouštěly do aktivit :-). Věnovali jsme se tématům spojeným s dopravou, cestováním – kde děti mohly zúročit zažitky z prázdnin – dále oblékání (potažmo oblečení) a všemu, co s sebou přináší příchod podzimu (dozrává a sklízí se ovoce, příroda se pomalu chystá na zasloužený odpočinek, někteří ptáci budou táhnout na jih za teplem…) Těšíme se na koncert „Den hraček“ a také budeme slavit – Sofinko a Šimonku – krásné narozeniny!!

 25.8.2016  Zuzana Strachoňová Začátek školního roku v Butterfly Montessori School

Školní rok 2016/2017 zahájíme ve školičce, školce i škole ve čtvrtek 1.září 2016. Školáci budou končit výuku ve 13.hodin, družinka bude otevřená do 16.hodin. Školka bude otevřena jako obvykle do 16,30 hodin. Školička do 11,20 hodin.

Moc se na Vás těšíme!

Fotky z prázdninové rekonstrukce TADY

 16.6.2016  Zuzana Strachoňová Doporučujeme Montessori mosty z Andílku s Carlou Foster

Srdečně doporučujeme Montessori mosty z Andílku s Carlou Foster, AMI trenérkou pro 6–12 let!

 8.6.2016  Zuzana Strachoňová Montessori Zlín hledá anglicky mluvícího asistenta do týmu

Hledáme anglicky mluvícího asistenta/-tku do Montessori třídy 3–6 let na celý úvazek.

We are looking for English speaking assistent to Montessori primary classroom. Full time job. Write motivation letter and CV to zuzana@montessori-zlin.cz.

Thank you

 3.6.2016  Zuzana Strachoňová Butterfly Montessori School - Letní prázdninová školka

 13.5.2016  Klára Elšíková Montessori Zlín - Škola KVĚTEN 2016

Ptáte se, co je u nás ve škole nového? Dorazili k nám malinkaté housenky motýlů. Během pár dní se z nich staly velké housenky. A nyní už máme ve třídě kukly. Dokonce se nám podařilo zastihnout některé housenky v „přímém přenosu“ při kuklení. Fascinující. Teď už si jen říkáme, co se asi děje uvnitř kukly? Z čeho se tam vytvoří motýl? No otázek nás napadá spousty. Taky jsme si měli v Modrásku možnost chytit ještěrku a rozhodli jsme se, že si ji po nějaký čas ponecháme k pozorování. Připravili jsme jí akvárium s kamínky a krmíme ji cvrčky. Ale zjistit, co taková ještěrka potřebuje k životu, také není jednoduché. Vedle toho jsme se podívali do muzea na výstavu Cesta pravěkem, kde jsme měli možnost utvořit si vlastní zkamenělinu či namalovat si vlastní jeskynní malbu. Také jsme zase začali chodit plavat. No a hlavně se těšíme na poslední týden v květnu, kdy pojedeme na školní výlet na Dolní Moravu.

 8.5.2016  Eva Pekárková Montessori Zlín - Žluťásek KVĚTEN 2016

V květnu slaví narozeniny tři Žluťásci, ze dvou z nich budou již příští rok školáci. Všechny maminky slaví svátek, ke kterému jsme vyráběli přáníčka. Po ranním vyběhání venku pracujeme s Montessori pomůckami, před pobytem venku zpíváme, učíme se říkanky, sdílíme zážitky. Tento měsíc si také povídáme o obojživelnících, budou následovat brouci, motýli, mravenci a včely. Larvy motýlů máme možnost pozorovat už teď ve třídě.

 17.4.2016  Klára Elšíková Montessori Zlín - Škola DUBEN 2016

Jaro nám běží v plném proudu a stejně tak utíká i školní rok. S jeho blížícím se koncem se stále častěji ve škole řešilo téma „školní výlet“. Pojedeme někam? Pojedeme!!! Těšíme se v květnu na Dolní Moravu. Dále se ve škole připravujeme na péči o dva králíčky, kteří se brzy „ubytují“ na školní zahradě. Kromě péče o králíky si také budeme moci vypěstovat vlastní zeleninu. Jinak se někteří zabývají stavbou květu, někteří dělením času a hodinami, někteří Českou republikou, někteří režimem dne či potravinovou pyramidou. Ale všechny nás čeká živočišná říše. A taky počítáme, píšeme, čteme, malujeme, zpíváme si, běháme venku a radujeme se ze sluníčka.